Interessant samtale: Følg sidesporene til ende og returnér

08 september 2017 / By Mikkel Svold
interessant samtale

Dette er tredje og sidste afsnit i serien om, hvordan man holder en interessant samtale i gang, når man taler med nogen, man overhovedet ikke kender. Har du ikke læst de første to, synes jeg, at du skal starte her.

I dette afsnit vil jeg udfordre den røde tråd. Eller i hvert fald den helt liniære røde tråd:

/ Følg sidesporene til ende og returnér

For netop det – at køre af sporet – er mit sidste trick, når man skal holde den interessante samtale i kørende. Lad blot historierne køre sig selv til ende. Spring og hop i samtalen; kør ud ad en tangent. Og så kom tilbage.

Problemet med det sidste punkt (altså at komme tilbage) er, at det kræver, at du har lyttet. For når I rammer endestationen for et emne – ”Nå, så Yarissen kører altså 25 km/l. Jamen, det kan være, at jeg skal have sådan én i stedet for at køre i tog…” – så er det tid til aktivere nogle af de gamle samtalekroge fra starten af samtalen. Vær ikke bange for, at gå hele vejen tilbage til start. Det viser igen bare, at du rent faktisk lyttede fra første færd.

Sådan bliver spring i samtalen relevante

Hvis vi tager eksemplet fra det første indlæg om Den interessante samtale, har vores testperson, Peter, givet os tre “samtalekroge” i den første sætning, han sagde:

  1. Jeg har været her siden i går
  2. Vi er kørt hertil
  3. Vi kom fra Thyborøn

Når I er nået til vejs ende på punkt 2 (altså Yarissen), kan du helt naturligt starte på punkt 3:

… Men det er nu stadig langt at køre helt fra Thyborøn ¬– Er det egentligt ikke op mod Klitmøller? Jeg har en kammerat, det surfer meget der oppe omkring. Kan man også det i Thyborøn?”

Målet: En mere interessant samtale!

Og ja, sådan kan det forsætte en hel aften, hvis du er god. Men lad os da håbe, at I finder noget, der er så interessant, at I begge glemmer samtaleformlen, og blot lader den køre helt naturligt.

For det må være målet: At finde noget, I begge synes er interessant at tale om, selvom I ikke kendte hinanden før, og selvom I kommer fra to vidt forskellige baggrunde.

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan man ellers kan holde en samtale i gang med en fremmed? Kom med dine tricks til intelligent small talk i kommentarsporet. Tak!

About The Author

Mikkel Svold

Jeg tror ikke, at jeg kan nævne et aspekt af kommunikation, der ikke er interessant. Derfor skriver jeg også om alle mulige ting. Alt, hvad der falder mig ind med kommunikation i førersædet. Og selvom jeg misunder sætningsjonglerende journalister, fotografer med øje for finesse og geniale grafikkere, så elsker jeg også det generelle. Det at kunne lidt af hvert. Så det er det, jeg kan.

Leave a Comment

Hvad tænker du, når du læser dette?