Det er ganske enkelt umuligt at følge med. Også selvom du vil have din virksomhedsside på LinkedIn til at spille maks. Hvis du, ligesom jeg, er din egen marketing- & kommunikations-én-mands-hær, så vil jeg væde med, at du gang på gang finder dig selv presset godt op i ringhjørnet af de evindelige opgaver, der kommer væltende imod dig.
Du kan ikke nå det hele! Og det er i det sindelag, jeg gerne vil have, at du læser dette blogindlæg.
Jeg kunne godt forsøge at bilde dig ind, at din virksomhedsside på LinkedIn er altafgørende for seriøsiteten af dit brand. Og jeg kunne også bilde dig ind, at du udelukkende kan bedrive markedsføring via jeres officielle LinkedIn-profil.
Faktum er bare, at det er forkert.
Så hvis du er væltet helt i grøften af hasteopgaver, så vil jeg bede dig om at stoppe med at læse allerede nu. Læs i stedet denne blog, hvor du finder ud af, hvad der rent faktisk skaber salg på LinkedIn.
Drop din virksomhedsside på LinkedIn … uden at droppe den
Det væsentlige i min argumentation er, at det ikke er på virksomhedssiden, dine kunder kigger. Alligevel kan det være en god idé at oprette din “business page”, men det vender jeg lige tilbage til.
I første omgang er det nødvendigt, at du forstår, hvad jeg mener her.
Når du bedriver salg på LinkedIn – ikke kun indholdsmarkedsføring – er der en mekanisme, der gør, at det er din personlige profil, der får opmærksomheden. Ikke virksomhedssiden.
Prøv for eksempel at forestille dig dette: Hvis du henvender dig til en potentiel kunde eller samarbejdspartner på LinkedIn, hvad er så det første, vedkommende gør?
Jo, vedkommende tænker, “Hov, dig kender jeg ikke. Lad mig lige se, hvad du er for en starut”. Med et enkelt klik på dit billede bliver dit iskolde lead fragtet ind på din personlige profil. Ja, du læste rigtigt. Din personlige profil.
Det er altså ikke virksomhedssiden, der står for førstehåndsindtrykket. Derfor er det heller ikke virksomhedsprofilen, der skal have mest kærlighed, når du bakser med at få jeres LinkedIn-tilstedeværelse til at være en … tilstedeværelse.
Derfor skal virksomhedssiden alligevel have lidt kærlighed
Som du nok kan forstå, så ligger førsteprioriteten altså på din (og dine kollegers) personlige LinkedIn-profil. Virksomhedssiden må indfinde sig på andenpladsen.
Du skal dog ikke pakke alle idéer om at skabe et online virksomhedsbrand helt i skuffen. Selvom du er en lille marketings-/kommunikationsfisk, bør du nemlig alligevel afsætte en times tid til at fikse en lækker virksomhedsprofil for dit brand.
Hvorfor? Lad os kigge på det:
Connect din private LinkedIn-profil med jeres virksomhedsside
Første punkt handler faktisk igen om de private profiler, som du og dine kolleger har.
Det handler nemlig om, at jeres private profiler skal se lækre og professionelle ud, og at din virksomhed skal se ægte ud, når folk lurer på jeres arbejdserfaringer.
Når du opretter en virksomhedsside har du nemlig mulighed for at vælge et logo for jeres gesjæft. Og som du ved, så er der ingen virksomhed, der ikke har et logo. Logoet er for mange virksomheder grundstenen i deres identitet og lige så vigtigt som virksomhedens navn. Det kan sågar være så indgroet en del af virksomhedens kultur, at du aldrig mere vil kunne skifte det ud (tænk bare på Coca Cola eller Nike).
➡️ ➡️ TAG KURSET: Salgsoptimer din LinkedIn-profil og jeg garanterer åbnede salgsdialoger. Start kurset nu!
Når du har oprettet din virksomhedsside, og du har indsat et logo på “profilbilledepladsen”, opstår muligheden for, at du og dine kolleger kan sammenkoble de private profiler med din virksomheds. Du kan med andre ord finde virksomheden på en liste, og linke de to profiler sammen. Se det er lækkert.
Ikke bare er det rigtigt smart, for at få folk ind på din virksomhedsside, men faktisk har det også en enorm betydning for din personlige profils faglige image. Det erstatter nemlig det default-logo, som LinkedIn giver stillinger uden virksomhedslink, og indsætter i stedet din virksomheds logo, så det ser dejligt professionelt ud.
Det ser ganske enkelt uprofessionelt ud på din private profil, at virksomhedens logo mangler i din “erfaringer”-oversigt.
Kun virksomheder kan køre annoncer
Hvis du er der i din virksomhed, hvor du overvejer, om I skal begynde at annoncere, så er der kun én vej: Du skal oprette en virksomhedsside på LinkedIn.
LinkedIn har endnu ikke opdaget potten med guld, som hedder “Annoncér fra private profiler”. Eftersom det er Microsoft, der ejer LinkedIn, så kan jeg ikke helt forstå det. De plejer at være rimeligt gode til at tjene penge på det, de laver. Jeg spår derfor, at der ikke går så forfærdelig lang tid, før de åbner for privatsalget.
Anyway, indtil nu må vi nøjes med at annoncere fra virksomhedssider.
Hvis du derfor planlægger at starte annoncering på LinkedIn, så er du nødsaget til at oprette en virksomhedsside. Faktisk vil jeg også mene, at du er nødsaget til at lave lidt indhold til siden løbende, så ikke du har en helt bar business page, når du pludselig begynder at få besøg på siden, fordi folk klikker på dine annoncer.
Et lille trick, som gør dit arbejde MEGET nemmere
Jeg vil godt lidt smide et lille trick med i puljen, så det bliver nemmere for dig at udkomme med indhold både på din private profil og på din LinkedIn business page.
Tricket er, at du skal genbruge.
Genbrug er meget oppe i tiden, og faktisk giver det også supergod mening at genbruge sit indhold på LinkedIn, så du både får værdi af det på din private profil og på din virksomhedsprofil.
Når jeg siger genbruge, så mener jeg i virkeligheden, at du skal repurpose dit indhold. Du skal altså tage det indhold, som du allerede producerer, og så give det noget nyt tøj på, for at køre det igennem møllen én gang til.
Som et helt praktisk eksempel kan vi tage dette blogindlæg:
For at malke hver en dråbe værdi ud af det, kommer jeg nemlig til at dele det på LinkedIn ikke bare én gang, men op mod 10 gange fra forskellige profiler og på forskellige måder. Jeg kommer fx til at:
- Dele blogindlægget i et opslag på min egen personlige profil
- Skrive en ny tekst og genbruge det på min virksomhedsprofil
- Dele en pointe fra blogindlægget i et “text-only” opslag (altså uden link) på min personlige profil
- Smide blogindlægget på Google MyBusiness og på Medium
- Snuppe et klip fra videoen i toppen og dele den på både min private profil og på virksomhedssiden
- Snuppe et klip mere …
Jeg kunne i princippet fortsætte listen med både billedopslag, flere tekstopslag, citater og meget meget mere. Du forstår nok pointen.
Det handler altså om at maksimere udbyttet af det arbejde, man lægger i indhold. Derfor giver det også rigtig god mening både at dele dine ting på din private LinkedIn-profil og på din virksomhedsside.
START SALGET PÅ LINKEDIN: GIV DIG SELV EN BOOSTER
Opsummering
Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvad du skal gøre med den skide virksomhedsside på LinkedIn (eller hvis du bare ikke har gidet at læse hele min smøre), så lad mig opsummere for dig:
- Læg fokus på de private profiler før du koncentrerer dig om virksomhedssiden.
- Opret virksomhedssiden for at se professionel ud
- Opret virksomhedssiden for at kunne annoncere
- Kør dit indhold ud på både virksomhedssiden og de private profiler, så du maksimerer værdien af dit arbejde (og ikke har en død virksomhedsside)
Held og lykke med det.
Mikkel