På det seneste har jeg haft en tanke: Hvordan kan man være meget til stede på Linkedin, uden at min kontakter synes det bliver for meget eller irriterende?
Baggrunden for tanker er, at jeg i øjeblikket har et ønske om at være endnu mere aktiv på Linkedin, end jeg er i forvejen. Og jeg tør godt sige, at jeg nok allerede er en hel del mere aktiv på mediet end langt de fleste. Men vi skal stadig et gear op.
Højere gear på Linkedin
De sidste 14 dage har jeg arbejdet ud fra en ny frekvens, hvor jeg deler noget på Linkedin mindst én gang om dagen. Og resultaterne har være slående.
Simple ”statusopdateringer” med fagligt indhold, delt én gang om dagen, har ikke blot øget min samlede eksponering til lidt over 20.000 visninger af mine opslag; det har også givet mig mere end 400 procent flere visninger af min profil.
Sammen med min øgede aktivitet har jeg endda kunnet se et løft i nyhedsbrevstilmeldinger på min hjemmeside på trods af, at ingen af statusopdateringerne har indhold links. Folk har altså selv fundet vej ind til hjemmesiden.
Hvorfor giver det mening at være mere på Linkedin?
Men hvorfor er den øgede eksponering vigtig? Ja, det er den faktisk også kun, hvis det er fordi, man ønsker at bruge den til noget.
Og selvom jeg ikke skriver det eksplicit i mine opslag, så er det klart, at der er galskab med bagtanken (eller var det omvendt?). Jeg har naturligvis en interesse i at nå så bredt ud med mine budskaber, som muligt. Nå ud til potentielle samarbejdspartnere og potentielle kunder. Formålet er, at potentielle kunder får et indtryk af mig, inden jeg møder dem. Eller får en dybere forståelse for, hvordan jeg kan skabe værdi for dem, hvis vi allerede har stiftet bekendtskab.
PS. Før det giver mening, at smadre igennem med Linkedin-opslag, så skal du have styr på din personlige profil. De er nemlig her, at salget foregår.
”Det gælder kun, fordi du er selvstændig. Eksponeringen er ikke vigtig for mig,” tænker du måske. Men der vil jeg mene, at du tager fejl. For selvom mit formål måske er at skaffe kunder, så er der faktisk en mere nobelt mål, som gælder alle, der har en profil på Linkedin. Eller som i hvert fald burde gøre.
Hvorfor har du egentligt en Linkedin-profil?
Formålet med en profil på Linkedin må nemlig være, at demonstrere sin faglighed og sælge med den. At øge din faglige værdi og tydeliggøre, at du er the (wo)man for the job. Derfor har faglig eksponering på Linkedin akkurat lige så stor værdi for ansatte som for selvstændige.
Om din interesse er at illustrere og understrege din faglighed overfor din nuværende arbejdsgiver, de kunder I har, eller det er for at gøre dig attraktiv overfor andre arbejdsgivere, så gælder samme princip: Uden eksponering, ingen gevinst fra Linkedin (med mindre selvfølgelig, at du er datalog og svømmer i jobtilbud allerede).
Hvilke bekymringer har jeg
Når jeg selv vælger at være så aktiv på Linkedin, er det dog ikke uden bekymringer. Men om bekymringerne er berettigede, har jeg faktisk ikke svaret på. Ikke desto mindre, så går min hovedbekymring på om jeg bliver irriterende for de personer som er forbundet med mig derinde.
Bliver man træt af at se endnu et opslag fra Mikkel Svold? Bliver man mættet med at høre på mine spekulationer? Og vil man opfatte de mange opslag som selvoptagethed?
Min bekymring er, at hvis den megen aktivitet fører noget dårligt med sig, er det måske ikke sådan lige at genoprette en god relation igen. Skaden kan være sket for good. Blot at stoppe med at være aktiv fikser ikke, at en eller anden opfatter mig som selvfed.
Bliver det faglige udvandet?
En anden bekymring er, om mine indlæg har nok faglig dybde. Tag et indlæg som dette – det er jo ikke fordi, jeg hiver den ene akademiske undersøgelse efter den anden op ad hatten. Et indlæg som dette er et holdningsindlæg. Og et holdningsindlæg kan nemt blive fældet på manglende fagligt indhold.
Når så jeg bruger Gary Vaynerchucks Content Marketing Model, og genbruger mine pointer i mindre versioner og på andre formater, så risikerer jeg selvfølgelig at sprede det faglige smør så tyndt, at det ikke længere kan smages. Bliver det for tyndt, risikerer jeg, at mine intentioner om at demonstrere faglighed og integritet får modsatrettet fortegn hos mine læsere.
Hvorfor giver det alligevel mening at være meget til stede?
Som det er nu, så kører min ekstra Linkedin-aktivitet som et eksperiment. Jeg vil se, om det virker. Mest af alt fordi jeg tror på, at det virker. Jeg tror også på, at jeg kan holde mine indlæg og micro-indlæg faglige nok, til at de ikke udvander mit image.
En pointe er også for min og andres indlæg, at vi undervurderer dybden af vores egen faglighed. Og fra samtaler med et væld af professioner og eksperter er det min erfaring, at jeg ikke er den eneste, der overvurderer, hvor meget andre ved mit område.
Senest har jeg fx talt med en ingeniør i flyindustrien, som brugte så mange forkortelser, at jeg til sidst blev nødt til at stoppe ham, og spørge hvad det egentligt er, han prøver at sige. Han først undrende på mig, men kunne så godt se, at han var blevet fanget i sin egen ivrighed og var slået over i et fagsprog kun de få indviede ville kunne forstå.
Elementært, nej
Min pointe er naturligvis, at det, som jeg kan synes er for elementært, måske slet ikke er så elementært igen. Måske det faktisk er ny viden for nogle, selvom det er noget, jeg har kendt til i årevis. Måske mine læsere måske allerede kender til det, jeg fortæller, men aldrig har kunnet sætte ord på. Eller måske jeg kan sætte nogle nye tanker i gang hos dem eller endda starte en faglig diskussion, som både de og jeg vil lære noget af.
Så for nu er min intention at holde fast. Fast i, at det giver mening at være hyperaktiv på Linkedin med faglige overvejelser, spekulationer og spørgsmål. Og hvis du er totalt uenig med mig, er pissetræt af at høre på mig eller har noget data, som viser det modsatte, så vil jeg vildt gerne høre fra dig. Kommentarfeltet er frit tilgængeligt, så længe vi holder tonen god.
Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Hent pdf’en gratis!
5 VÆRKTØJER, SOM BOOSTER DIT SALG PÅ LINKEDIN
Er du også træt af at gå den lange stenede vej, for at skabe salg med LinkedIn?
Det var jeg. Og derfor så bruger jeg i dag nogle værktøjer, som gør det 100 gange nemmere, at trække leads i land, når jeg bruger LinkedIn.
You should try it.