BtB-nyhedsbrev

HVAD KAN MAN SKRIVE OM I ET BTB-NYHEDSBREV?

Jeg tror ikke det er en hemmelighed, at mange menneskers indbakker roder rundt i tonsvis af mails fra virksomheder. Mails, der måske bliver åbnet, men ikke bliver læst. Eller bliver slettet direkte i indbakken uden så meget som et glimt.

Derfor er det også så afgørende, at et BtB-nyhedsbrev ikke indeholder nyheder – de skal indeholde gode råd og viden, der kan hjælpe dine kunder med at blive bedre til det, de laver. Med andre (slidte) ord: Du skal skabe værdi.

Sidder du i den situation, at du skal skrive nyhedsmails for din virksomhed, så læs videre. Her bringer vi nemlig, uden videre introduktion, Montanus’ guide til at skrive et godt BtB-nyhedsbrev for din virksomhed!

RELEVANS

Et ord som bør ringe ubønhørligt i dit baghoved, når du skriver et nyhedsbrev er ”relevans”. Sæt dig i modtagerens sted, og tænk på, hvad du ville opfatte den mail, du sidder og skriver. Ville den blive slettet uden at blive åbnet, åbnet men ikke læst, eller ville du rent faktisk læse den til ende og foretage en form for handling baseret på det, du havde læst?

Det er vigtigt at være selvkritisk! Og send den gerne til en kollega for feedback. Hvad er reaktionen? Det kan give dig en fornemmelse af, om du rammer målgruppen og formålet med at skrive mailen.

MEN HVAD KAN JEG SKRIVE OM?

Det er næste punkt på dagsordenen. Hvad skal du helt præcist skrive om? Det kan godt være lidt svært at finde ud af som BtB-virksomhed. BtC’erne har det jo lidt nemmere, for de kan bare fylde nogle tilbud i deres mail og så sende dem afsted til glade og tilfredse kunder.

Men selvom du producerer metalsøjler til alle industrien i Danmark, har du jo også andet at byde på end selve søjlen. Du ved fx alt om, hvordan man optimerer produktionen, hvordan man får den helt rigtige legering og så videre. Ligesom vi her hos Montanus prøver at videregive, hvad man eksempelvis kan skrive i et nyhedsbrev, kan du også selv lære fra dig. Når du skal skrive mails til dit automatiske nyhedsbrev kan du prøve at starte med en relevant variation af én af disse emner:

  • 14 typiske misforståelser om kobber
  • Hvorfor vi elsker Design Thinking (og du også burde)
  • Det værste råd vi har hørt om Lean Management
  • 20 myter om vindmøller
  • Sådan ser robot automatisering ud om 20 år
  • 5 forbedringer til din belysning, som gør dig mere effektiv

GØR DIG SELV TIL EKSPERT

Det er en fordel, ikke kun til nyhedsbreve, at have en blog i forbindelse med virksomheden. Du behøver ikke lægge noget op hver uge eller hver måned, men her kan du lære lidt fra dig og skrive nyheder, som du mener er relevante for omverdenen.

Det er en gnidningsfri overgang til dit BtB-nyhedsbrev. Du lægger enten et udsnit af teksten fra bloggen eller en lille ”teaser” med i mailen og så et link ind til din hjemmeside. Det vil med garanti være relevant for mange af dine kunder og samarbejdspartnere. For alle elsker at lære nye ting om det, de interesserer sig for.

GENBRUG DINE SUCCESSER

Din virksomhed er (forhåbentlig) på de sociale medier. Så hvis I har nogle spændende opslag fra jeres Facebook, kan du med fordel inkludere dem i nyhedsbrevet. Så får du måske sendt nogle nye mennesker ind til både jeres Facebook-side og hjemmeside. Det kaldes vist win-win!

Hvis du ikke allerede nu har oprettet en automatiseret proces, der sender nyhedsbreve ud mindst én gang om måneden, så er det med at komme i gang. Det kan aldrig svare sig ikke at gøre det. Hvis du allerede er godt i gang med at få sendt mails ud til dine kunder, er der kun én vej tilbage, og det er fremad.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment