SMV på Facebook

DERFOR SKAL DIN SMV’ER BRUGE FACEBOOK

3,4 millioner danskere bruger Facebook månedligt. Deraf bruger 72 procent Facebook dagligt. Det er nok næppe en hemmelighed, at Facebook har et kæmpestort markedsføringspotentiale for danske virksomheder. Derfor er der heller ingen virksomheder, der ikke skal bruge Facebook. Heller ikke selvom du er en lille jysk produktionsvirksomhed.

DU BEHØVER IKKE DE STORE RESSOURCER FOR AT FÅ SUCCES

Det er ikke nødvendigt med en hel afdeling til at varetage jeres Facebook. Man kan nemlig automatisere rigtigt meget, og derfor nøjes med relativt få timer til at planlægge sine opslag.

Det vigtigste er, at du kan svinge pennen lidt kreativt, når du skal skrive den lille tekst, der hører med til et Facebook-opslag. Resten klarer Facebook for dig.

HVORFOR SKAL JEG BRUGE TID PÅ FACEBOOK FREM FOR LINKEDIN?

Udvælg din unikke målgruppe

Mange (måske særligt jyske) virksomheder er kun på LinkedIn. Men det er en fejl. Ikke nok med at Facebook bruges af flere, så har Facebook også nogle annonceringsfunktioner, hvor LinkedIn simpelthen ikke kan følge med.

Facebook har nemlig mange flere oplysninger om sine brugere end Linkedin. Derfor kan du på Facebook også være meget mere præcis, når du skal vælge, hvilke målgrupper dine opslag skal vises til. Men intet kommer gratis. Målretningen kræver at du bruger lidt penge på at sponsorere opslaget på Facebook.

Lad os tage et eksempel. Din typiske kunde er 35-årige kvinder fra Midtjylland, der interesserer sig for ledelse. Med det i baghovedet, fortæller Facebook, at du udelukkende vil bruge annoncekroner på, at disse kvinder ser opslaget.

Bonustip: Du kan gå ind på hjemmesiden PeopleFindThor.dk. Her kan du se alle de parametre Facebook bruger til at bestemme, hvem der ser dine annoncer.

Send dine opslag til folk, der interesserer sig for dine produkter

Fordi Facebook registrerer, hvad man klikker på, kan Facebook også regne ud, hvad man interesserer sig for. Hvis du viser interesse for fx ledelse ved at klikke på opslag fra lederweb.dk, vil du derfor sandsynligvis også se andre opslag der relaterer sig til ledelse.

Det er et utrolig stærkt værktøj for virksomheder, hvis opslag når ud til mange mennesker og som får respons på deres opslag, men mangler at folk klikker sig i gennem til deres hjemmeside. På den her måde kan du genevaluere din målgruppe og måske endda fange folk, som ikke var helt sikre i om hvorvidt, de skulle købe de løbesko, du tilbød, eller finde dem hos en konkurrent.

GIV DIN REKRUTTERING ET BOOST MED FACEBOOK

Ligesom du kan fange kunder ved hjælp af Facebooks mange funktioner, kan du finde ansatte med Facebooks målretningsværktøjer.

I stedet for at sætte din segmentering efter din kundemålgruppe, sætter du algoritmen til at ramme potentielle ansatte. Resultatet er akkurat det samme. Du kan også give dine potentielle ansatte et indblik i virksomheden ved hjælp af en Facebookside der er fyldt med indhold.

Og hvis du er i tvivl om, hvad dit indhold skal handle om, så har du her 5 hurtige idéer, som du kan lave uden, at det koster alverden i ressourcer:

  • Link til nye tiltag på din virksomheds hjemmeside
  • Billeder af produktionen
  • Sjove fakta om produkterne
  • Billeder af produkterne
  • Spørgsmål til forbrugerene – Eksempelvis en afstemning om hvilket produkt, der er forbrugerens favorit

Disse ting kræver få timer at gøre klar og er ikke afhængige af at blive offentligtgjort på et bestemt tidspunkt. Det vil sige, at du kan planlægge måneder forud, ved at sætte noget tid af én gang om måneden og planlægge og producere indhold til Facebook, og så lade det køre automatisk resten af måneden.

MEN HVORFOR ER DET, AT VI SKAL PÅ FACEBOOK?

Facebook serverer en stor mulighed for at udvide forbrugernes kendskab til jer som virksomhed. Desuden er det også en måde at vise eventuelle samarbejdspartnere, at I er med på noderne og ved, hvad der rører sig inden for jeres branche.

Der er altså ingen undskyldninger: Kom i gang med Facebook-annoncering i dag, og se resultaterne allerede i morgen.

REFERENCER

1 kommentar

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment