Et spørgsmål, jeg får af og til, er, om man skal blogge på LinkedIn eller på sin hjemmeside. Ikke postes i den forstand, hvor man mener “deler”. Nej, postes i den forstand, der går på, hvor blogindlægget skal høre hjemme. Hvor det skal ligge? Altså i bund og grund spørgsmålet:
“Skal jeg blogge på min egen hjemmeside, på LinkedIn eller måske på Medium?”
Og svaret, jeg giver, er faktisk altid det samme: Du skal udgive dine blogindlæg på din egen hjemmeside. Uanset, om du er virksomhed eller soloselvstændig, så skal du udgive dine blogindlæg på din egen hjemmeside… først. Lad mig forklare dig hvorfor i 3 punkter (hvoraf ingen handler om SEO, som ellers er en hel årsag i sig selv).
1. Du skal eje dit eget indhold
Ved at blogge direkte på LinkedIn med “artikel”-funktionen opstår der nemlig et problem. Det samme problem opstår, hvis du bruger Facebook til at micro-blogge eller Medium (hvor du også kan finde mine indlæg) eller noget helt tredje.
Problemet med alle disse tredjepartsplatforme er, at du giver afkald på ejerskabet af dit indhold. I nogle tilfælde i helt bogstavelig betydning, hvor du rent faktisk fraskriver dig ejerskabet, og fx overlader ejerskabet til… skal vi sige Mark Sukkersød?
I andre tilfælde er det lidt mere i overført betydning. Her er der altså ikke tale om, at du fraskriver selve ejerskabet over indholdet, men i højere grad at du mister kontrollen over en masse andre, omkringliggende faktorer.
Du kan eksempelvis miste kontroller over:
- Layoutet af dine blogindlæg. Det medie, som du vælger at udgive på, kan pludselig vælge at ændre design, og der er ikke rigtigt noget, du kan gøre ved det. Desværre er dette overhovedet ikke noget tænkt eksempel. Du må bare leve med det.
- Hvem, der kan se dine posts. Mediet kan fra den ene dag til den anden vælge at lægge dine artikler og blogindlæg bag en betalingsmur. Eller de kan lave restriktioner af for eksempel hvilke nationaliteter, der kan læse dine artikler, eller begrænsninger af en anden karakter, som du måske aldrig får noget at vide om.
- Hvad du kan skrive. Mange har allerede hørt historierne om YouTube-stjerner, der pludselig har fået lukket deres konto. Eller influencere, der har bygget hele deres forretning på Instagram, som pludselig bliver frataget deres konti. Det er et kæmpe problem, men hvis du udelukkende skriver dine blogindlæg på LinkedIn el. lign., så løber du præcis samme risiko. Du ved ganske enkelt aldrig, om du pludselig bliver slået tilbage til start og mister alt dit arbejde.
Disse tre årsager bør i virkeligheden være nok til, at du er overbevist . Det er virkelig en god idé at udgive din vidensblog på din egen hjemmeside.
LÆS OGSÅ, hvordan du får en skarp LinkedIn-profil, der driver salg i hus.
2. Du skal opbygge autoritet, der hvor du konverterer
Hele baggrunden for at starte en faglig vidensblog er for langt de flestes vedkommende, at de ønsker flere kunder.
Hvis du er blandt dem, så ønsker du vel sagtens, at dine kunder bliver så overbeviste om din faglige autoritet, at de ikke ser nogen anden udvej end at handle med dig.
Du bruger altså blogindlæggene til at bane vejen for salg. Nysalg – naturligvis – men også mersalg og opsalg.
Derfor giver det også rigtigt meget mening at have dine blogindlæg tæt op ad det sted, hvor læserne kan konvertere over til at blive kunder.
Det giver simpelthen mening at stille “reklameskiltet” ved siden af madboden.
Og jo mere lækkert indhold du får produceret, desto flere reklameskilte smider du i vinduet (og desto større bliver vinduet ?). Og naturligvis vil dine chancer for at konvertere en besøgende/læser til en kunde, blive så meget desto større.
3. Dine indlæg lever(er) på hjemmesiden for evigt
Nu er vi nede ved noget at det allersmukkeste ved at udgive blogindlæg på din hjemmeside fremfor kun på LinkedIn.
Ja, for det lyder næste helt guddommeligt, men det smukke ved at udgive indlæg på din egen hjemmeside, er, at indlæggene potentielt lever der for evigt.
De bliver altså liggende, indtil du selv vælger at fjerne dem. Og hvis du har skrevet noget godt, så bliver det indlæg også ved med at generere trafik.
Hvis du har skrevet et indlæg, som folk kan bruge til noget, så bliver det indlæg ved med at hælde folk ned i din leadmaskine.
Når jeg kigger på mine egne statistikker, så er der ingen tvivl. Jeg har nemlig ét blogindlæg, som generer over 50 % af mine besøgende her på sitet.
Det er alligevel noget, men endnu mere interessant er, at netop det blogindlæg er over 2 år gammelt. Og det er altså først inden for det seneste år, at det er begyndt at tiltrække så mange læsere.
Jo, jeg har ændret lidt i indlægget, da jeg så, at det havde potentiale til at skabe trafik; Jeg udvidede det og gjorde mig mere umage med søgemaskineoptimeringen. Men i bund og grund, så er det det samme indlæg, som jeg skrev for 2 år siden, der i dag performer over al forventning.
Så skal man blogge på LinkedIn eller sin hjemmeside?
Svaret på, om man skal blogge på LinkedIn eller sin hjemmeside burde stå rimeligt klart nu:
Du skal blogge på din egen hjemmeside.
Det gælder uanset, om du er en 1.000-mand-koncern, eller du er nystartet iværksætter, som blot er på jagt efter dine første 100 følgere.
At du så kan genudgive dine indlæg på både LinkedIn, Facebook, Medium, og hvor du ellers lyster, er en anden sag. Men i første omgang skal indlægget ligge på den side, du selv ejer og har kontrol over. Og den side er den gode gamle homepage.dk.
God fornøjelse med skriverierne.
Hent pdf’en gratis!
5 VÆRKTØJER, SOM BOOSTER DIT SALG PÅ LINKEDIN
Er du også træt af at gå den lange stenede vej, for at skabe salg med LinkedIn?
Det var jeg. Og derfor så bruger jeg i dag nogle værktøjer, som gør det 100 gange nemmere, at trække leads i land, når jeg bruger LinkedIn.
You should try it.