Hver måned støder jeg på en masse fantastiske artikler, videoer, podcasts og meget mere. I denne serie deler jeg hver måned, 5 anbefalinger til dig som kommunikationschef. Det er allesammen ting, som optager mig lige nu. Så uden mere palaver: 5 anbefalinger, som kommunikationschefen skal tjekke ud i februar.
Video, du skal se
SAS – What is truly Scandinavian. Jeg melder mig ind i koret af de inspirerede. Ikke af kritikerne.
SAS har som med et trylleslag forvandlet min opfattelse af deres brand som noget nær det mest farveløse og upersonlige, jeg kan komme i tanke om, til et flyselskab, der tager ejerskab for en profil, og som jeg har lyst til at flyve med – hvilket er i skarp modsætning til før reklamefilmen.
Se den, elsk den eller had den. Uanset, hvilken side du falder til, så vil du blive påvirket. Og det er det, det hele handler om.
Artikel, du skal læse
How to Kill Creativity. Teresa Amabile peger i sin HBR-artikel på de helt grundlæggende faktorer, der muliggør kreativitet i organisationer. Det kommer sig ikke så nøje, om vi taler deciderede kunstneriske fag eller en kreativ proces i bestyrelseslokalet. Som kommunikationschef står du nok alligevel over for flere kreative processer end de fleste andre C-level-folk. Derfor skal du læse artiklen endnu grundigere.
I artiklen peger Amabile på seks faktorer, der påvirker hvorvidt kreativiteten kan finde rod i virksomheder: ‘challenge’, ‘freedom’, ‘resources’, ‘work-group features’, ‘supervisory encouragement’ og ‘organizational support’.
Hvordan klarer din organisations sig på disse parametre?
Bog, du skal elske
Frankenstein- eller Den moderne Prometheus. En gammel sag af Mary Shelley, men ikke desto mindre fantastisk. Bogen benytter sig snedigt af fortælleteknikken, hvor hovedpersonen taler gennem en anden person. I dette tilfælde en dagbogsskrivende sømand. Måske kunne denne anbefaling bruges, når du skal lave storytelling i din næste kampagne?
Ud over at være fantastisk fortalt, så er Shelleys spørgsmål om, hvem der er monsteret – uhyret eller uhyrets skaber – måske mere aktuelt end nogensinde før, nu da vi står på tærsklen til fuldautomatiske autonome robotter, Deep Learning og AI på niveauer, vi risikerer at miste kontrollen over. Ikke fordi jeg er specielt dystopisk anlagt, men bogen sætter de små grå i bevægelse.
#MaryShelley's spørgsmål om, hvem der er monsteret – uhyret eller uhyrets skaber – er måske mere aktuelt end nogensinde før med #DeepLearning og #AI, vi kan miste kontrollen over. Click To TweetVærktøj, du skal prøve
Zapier. Et fantastisk værktøj for kommunikationschefen, der er sin egen one-man-army. Zapier er et værktøj, der integrerer tusindvis af andre programmer, apps, og web-apps med hinanden. Intet mindre end genialt.
Når jeg for eksempel trykker på “Udgiv” på denne WordPress-blog, sender Zapier automatisk et opslag om indlægget til mine social profiler og gemmer automatisk indlægstitlen, kategorien, tags og en række andre detaljer i et Excel-ark, så jeg nemt kan få overblik over, hvilke andre blogindlæg, jeg kan linke til, når jeg skriver nye. Fx så giver det i dette tilfælde mening at linke til denne.
Så helt basalt, så er Zapier et automatiseringsværktøj, som jeg bruger til at automatisere mere end 50 forskellige ellers trivielle opgaver.
Citat, der skal få dig op ad stolen
“The journey starts with a single step—not with thinking about taking a step.”. Jeg er faktisk ikke så meget til citater, men denne her fik mig alligevel til at stoppe op. Måske mest af alt, fordi Jeff Olson, som er citatets ophavsmand, rammer lige ned i mit eget allersvageste punkt. For hold nu om, hvor har jeg mange gode idéer og intentioner, som jeg ikke får gjort noget som helst ved.
"The journey starts with a single step – not with thinking about taking a step" – Jeff Olsen Klik for at tweeteHvad synes du var bedst?
Som altid, så håber jeg, at du vil give mig noget feedback enten i en kommentar her på siden eller skriv til mig på Linkedin. Hvad vil du gerne have mere af? Hvad vil du se mindre af? Måske du er blevet inspireret eller synes, at jeg er galt på den, og vil sende mig i en helt anden retning.
Tak for hjælpen!
// Mikkel
Hej
Hvordan kan det være, du aldrig har datoer på dine indlæg? Som læser ved jeg ikke om det er nye eller gamle indlæg, jeg læser.